Lämpimän kevättalven päivän valo oli painunut jo mailleen, kun Kati asteli päättäväisesti kohden bussipysäkkiä. Laukussa kaverilta saatu keskioluttölkki ja lapasessa ryppyinen kymppi bussilipun ostoon. Hyvin onnistuneesta kampauksesta ja iloisesta lähtöfiiliksestä lähtien ilta oli kulkenut hyvin. Ensimmäistä kertaa vuosiin Kati suuntasi yksin radalle, hillitty meikki, mukavat vaatteet ja punaa huulissa. Tänään laitetaan suhdeasiat kuntoon. Ex-puoliso alkoi olla jo mielenreunalla haalistuneena keikkuva muisto, edellinen seurustelutarinakin selvästi puhtaaseen sivuun vaihdettu. Nyt tarvitaan kevyttä, iloista, harmitonta, mutta hyvää.  

Bussi tuli melkein heti, kuski katsoi vaistomaisesti päästä varpaisiin. Taisi pitää näkemästään. Puolen tunnin matka menomestoille kului hyvin, olut pehmensi vielä vähän ajatuksia, teki niistä kevyitä ja höttöisiä. Bussi pääsi perille sujuvasti sekin, ennätysajassa. Navakka tuuli pyöritti tukkaa, pöllytti päätä kun Kati oikaisi torin poikki kohti baarikorttelia. Torin kulman R-kioskin kohdalla Kati hoksasi mennä ostamaan kondomeja. Ihan ohuita. Viimeksi kun oli ostanut niitä, oli se ollut hämmentävää, vähän noloa, kaksikymentä vuotta sitten. Nyt teki mieli sanoa Ärrän tädille, että arvaapa mitä meinasin tänään saada. Nauratti. 

Baari oli sakeana oluthöyryistä, osa hoippui jo ulospäin kun Kati avasi oven lämpimään. "Joku hyvä kotimainen ale. Pieni." Että pysyy pää riittävän selvänä. Reunapöydästä näki hyvin ohikulkevat ja olevat. Keski-ikäisiä miehiä ja naisia, ei ketään tuttua. Ei oikein kunnon silmäpeliäkään ainakaan ihan nopeasti arvioituna. Kati halusi kuitenkin mitata tilanteen ennen kuin laittoi viestin: "Olen täällä, missä sinä olet?". Jos olisi ollut vaikka jotain vielä kiinnostavampaa tarjolla. Jussi vastasi pian, oli jo tulossa sekin. 

Päivällä kahvilassa ohimennen tavattu tuttava oli mukava juttukaveri. Hyvässä kunnossa, siisti, fyysinen, vilkas. Vapaa. Ja selvästi kiinnostunut. 

Jussi tuli, tuoksui hyvälle. Puhui, kyseli, kertoi. Oli suora, otti kädestä kiinni ja kertoi, että hänelläkin on valkoviiniä kotonaan. Friends with benefits.